top of page
  • Obrázek autoraGabriela

Jak se orientovat při výběru editoru webu pro malé podnikání

Na výběr editoru webu pro živnostníky, freelancery apod., si nechte dostatek času, protože na trhu existuje mnoho různých možností a každý editor má své vlastní výhody a nevýhody.


Samozřejmě v prvním kroku byste si měli nejprve sestavit podnikatelský záměr a marketingový plán, ve kterém si nadefinujete svou cílovou skupinu, pro kterou budete web tvořit a definovat si cíle, kterých na webu chcete dosáhnout. Následně pak teprve vybírejte editor.


Některé z nejpopulárnějších editorů webů pro malé podnikání, freelancery a živnostníky jsou například Wix, Webnode, WordPress, Mioweb, Squarespace, Weebly, Shopify a Jimdo.


Doporučuji vyzkoušet několik různých editorů v rámci jejich nabídek tvorby šablon zdarma, abyste si mohli udělat představu o jejich funkcích a uživatelském rozhraní a vybrali si ten, který nejlépe vyhovuje vašim potřebám a možnostem.


Faktory níže vám pomohou se rozhodnout, který editor by mohl být pro vaše podnikání nejvhodnější.

Cenová dostupnost

Zvažte, kolik si můžete dovolit investovat do editoru webu. Existují různé možnosti zdarma a placené verze, které se liší v cenách.


Jednoduchost použití

Většina editorů webu nabízí jednoduché rozhraní a nástroje pro úpravu obsahu, ale některé jsou jednodušší než jiné. Pokud nemáte mnoho zkušeností s tvorbou webových stránek, zvažte editor, který je snadno použitelný a intuitivní. Některé editory jako je např. Webnode, neumožňují upravovat mobilní web, což může být výhodou i nevýhodou), u jiných jako je např. Wix, můžete editovat i mobilní verzi.


Funkčnost

Rozhodněte se, jaké funkce budete potřebovat pro vaše webové stránky. Některé editory jsou specializované na určité funkce, jako jsou například blogy, e-commerce nebo SEO, zatímco jiné jsou více univerzální.


Přizpůsobivost

Zvažte, jaké úrovně přizpůsobení potřebujete pro své webové stránky. Některé editory nabízejí více možností úprav, zatímco jiné jsou více omezené. Nad editorem, který umožňuje více úprav strávíte více času a déle se budete učit s editorem pracovat, ale budete schopni dosáhnout originálnějšího vzhledu webu. Snadné editory vám umožní rychlou orientaci i administraci, mobilní verzi udělají samy a v perfektní responzivitě, ale budete mít unifikovanější design webu.


Podpora a komunita

Zkontrolujte si, jaká podpora a komunita jsou k dispozici pro editor, který zvažujete. Je dobré mít přístup k podpůrnému týmu nebo komunitě, když potřebujete pomoc s návrhem nebo technickými problémy.





4 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page